جوجه ی یک روزه، مانند هر فرآورده ی تولیدی دیگری، محصول یک فرآیند تولید بر روی یک ماده اولیه است. بنابراین، کیفیت آن نیز تحت تاثیر هر یک از این دو، یعنی ماده اولیه و فرایند تولید قرار دارد. تخم بوقلمون، به عنوان ماده اولیه مورد استفاده برای تولید جوجه، خود در حقیقت محصول تولیدی یک مزرعه ی مولد بوقلمون گوشتی است و کیفیت آن از نحوه مدیریت مزرعه مادر، تاثیر می پذیرد. پس، نخستین گام برای تولید یک جوجه ی با کیفیت مطلوب، در مزرعه مادر و با تولید تخم های با کیفیت مناسب، برداشته می شود. اهم مطالب مرتبط با این بخش، در حد اختصار و به فراخور مجال محدود این فصل، در ادامه و تحت عنوان نقش مزرعه ی مادر در کیفیت جوجه جوجه تولیدی، آورده خواهد شد. گام دوم، به فرآیند تولید جوجه از تخم های نطفه دار بوقلمون مربوط می شود و مجموعه ی مراحلی را شامل می گردد که تخم بوقلمون، از زمان ورود به کارخانه ی جوجه کشی تا تبدیل شدن به جوجه یک روزه، طی میکند. به اهم مطالب مرتبط با این بخش نیز در ادامه و در حد اختصار، تحت عنوان نقش کارخانه جوجه کشی در کیفیت جوجه ی تولیدی، پرداخته خواهد شد. در کنار این دو عامل، نحوه انتقال جوجه یک روزه، از کارخانه جوجه کشی به مزرعه ی پرورش، عامل مهم دیگری است که می تواند کیفیت جوجه را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد.
درباره این سایت